Invest Build Media
Туризъм и Екология

С 1/3 за година нараснал броят на туристите на „Томас Кук“ в България

Очаква се броят на туристите в България, общо от всичките пазари на британския туроператор „Томас Кук“, да надхвърли 200 хил. през това лято, което е увеличение с 34 на сто в сравнение с 2015 г., съобщиха от Министерството на туризма.

Планира се ръстът да се запази и през следващия летен сезон, а общият брой на туристите да достигне 250 хил., което е абсолютен рекорд за туроператора, откакто работи на пазар България.

Това е станало известно на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Петер Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на „Томас Кук груп“, и Бьорн Сандстрьом, главен търговски мениджър на фирмата.

„За нас е много важно партньорството с големите туроператори като „Томас Кук“ и се радвам, че то дава толкова добри резултати в кратки срокове“, е казала министър Ангелкова. Тя е подчертала, че през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации в региона и се отбелязват сериозни увеличения от редица пазари.

Сред най-големите от тях е Германия, като се очаква да приемем около 125 хил. немски туристи през лятото само по програмите на „Томас Кук груп“, е станало известно на срещата.

Петер Фанкхаузер е подчертал, че е много важно да се продължи работата в България за гарантиране качеството на туристическия продукт и увеличаване на инвестициите в подобряване на материалната база. Обсъдени са били и възможностите за организиране на обучения за квалификация на кадрите в туристическия сектор с представители на „Томас Кук“.

През 2015 г. „Томас Кук“ са имали повече от 20 млн. клиенти, а годишният им оборот надхвърля 7.8 млрд. евро. Това ги превръща в един от водещите в световен мащаб туроператори, развиващ дейност в 15 страни.

Вижте още

Фестивалът в Балчик ,,Дни на класиката“ продължава

viktoria

Синя карта на ЕС за работа у нас ще се издава за срок до четири години

ivan

Туристическото ведомство получава 5 млн. лв. повече за реклама през 2018 г.

ivan

Напишете коментар