Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Шанхай достава топ дестинация за чуждестранните инвеститори

Въпреки глобалния спад заради пандемията от COVID-19, финансовият център на Китай, град Шанхай, продължава да бъде гореща дестинация за чуждестранните инвеститори, предаде „Радио Китай“. 

Потокът от чуждестранен капитал в града се е увеличил с 6,1% на годишна база до 15,52 милиарда щатски долара през първите три тримесечия на 2020 г., съобщават местните власти.

Общо 38 регионални щабове на мултинационални компании и 14 финансирани от чужбина центрове за научна и развойна дейност са били създадени в Шанхай през първите девет месеца на годината, с което броят им достигна 758 и 475 респективно.

Данни показват, че близо 60 хиляди компании с чуждестранен капитал в Шанхай допринасят с повече от една четвърт за БВП на града, над една трета от данъчните приходи и с около две трети за обема на чуждестранната търговия.

За да привлече повече инвестиции, Шанхай ще проведе кампания по време на Международното изложение за внос, което ще се състои между 5 и 10 ноември, на която е поканил гости от чуждестранни компании, инвестиционни агенции и други обвързани институции.

 

Вижте още

Нов проект предлага на общини и фирми инвестиции от 370 млн. лева

admin

Минималната заплата стана 560 лева и други изменения от 1 януари

ivan

Удариха първа копка на нов разпределителен център на JYSK край София

ivan

Напишете коментар