Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Гърция забраниха продажбата на обувки, дрехи и играчки по време на карантината

От 11 ноември в Гърция влиза в сила забрана за продажба на облекла и обувки.

До 30 ноември живеещите в страната няма да могат да си купят и електрически уреди, играчки, книги и други подобни стоки от супермаркетите, докато са затворени специализираните магазини за такава продукция.

Министърът за развитие и инвестиции Адонис Георгиадис заяви, че решението цели да се осигури баланс на пазара в периода, в който са в сила рестриктивните мерки, а голяма част от бизнеса е затворен.

Според публикуваното решение по време на карантината в магазините за храна и в супермаркетите е забранена продажбата на компютри, компютърна техника и софтуер, телекомуникационно оборудване, аудио и видеотехника, произведения от текстил, килими, електрически домакински уреди, мебели, полилеи и други предмети за домакинството, книги, играчки, облекла и обувки.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис заяви днес по време на телеконференция с лидери от други страни, които успешно са се справили с пандемията, че следващите 10 дни ще бъдат решаващи за изравняването на кривата на втората вълна, след като блокирането в цялата страна започва да влиза в сила, съобщи в. „Катимерини“.

Говорейки с лидерите на Австралия, Австрия, Чехия, Дания, Израел и Норвегия, всички държави, които досега бяха приветствани за справяне със здравната криза, Мицотакис подчерта важността на съобщението в понеделник от фармацевтичната компания Pfizer, че е близо до ваксината и призова за международно сътрудничество при разпространението на дозите, когато те станат широко достъпни.

Обяснявайки защо правителството реши да наложи триседмичния локдаун, който започна в събота, гръцкият премиер информира своите колегин и за агресивния прилив на нови случаи и натиска, който е оказал върху националната здравна система.

По думите му следващите 10 дни ще бъдат „решаващи“ за демонстриране дали действат строгите ограничения върху социалната и икономическата дейност.

Вижте още

Клиентите на фалиралата „София тур и Холидей” ЕООД ще получат парите си от застраховката на туроператора

ivan

Сезонът на огревното дърво: Излишък на пазара, намалено търсене

На бляскава церемонията раздадоха наградите за бизнес и туризъм Spring Bright Awards

Напишете коментар