Invest Build Media
Туризъм и Екология

Масови са глобите в Гърция за нарушаване на ограниченията

През първите два дни на карантина в Гърция бяха регистрирани поредица от нарушения, включително частно парти, протест на 14 души на площад Синтагма, а властите извършват интензивен контрол, съобщават гръцки медии.

След информация от граждани поради силна музика в ранните сутрешни часове полицията се намеси и откри частно парти в хотел в Атина, по време на което беше арестувано 24-годишно момиче, което организира партито въпреки забраните, и всички присъстващи 30 души бяха глобени. На партито присъстваха и трима футболисти от гръцкия футболен клуб „Олимпиакос”.

Клубът осъди в изявление участието на Робен Семендо, Лазар Рангелович и Бруно Флипе в партито и добави, че „е неприемливо да се игнорират забраните и разпоредбите на отбора.“

istock

„Замесените вече са призовани да свидетелстват и ще бъдат глобени с най-високата сума, която ще бъде напълно дарена на Националната здравна система“, каза „Олимпиакос”.

Вчера в центъра на Атина чрез социалните мрежи беше организиран протест от онези, които са срещу маските, срещу карантината и други подобни ограничения.

Само 14 души откликнаха на призива и всичките бяха арестувани и също ще трябва да платят глоба от по 600 евро. Всъщност на протеста е имало повече журналисти и полицаи, отколкото протестиращите.

istock
Полицията изиска от всички, които бяха или пристигнаха на площад Синтагма в центъра на Атина, потвърждение (текстово съобщение или потвърждение от работа), т.е. „оправдание“ за тяхното движение. Всичките 14 участници в протеста бяха арестувани, а за това, че не носят маски и нарушават мярката за ограничаване на движението, им са наложени по две глоби, всяка по 300 евро.

Говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас заяви на редовен брифинг, че в събота, първия ден на карантината, властите са извършили 10 808 инспекции и са наложили 78 глоби на обща стойност 29 250 евро, главно за неизползване на маска и на неизпратени текстови съобщения за излизане.

Вижте още

Басейнът на Клеопатра крие тайни терапевтични ползи

leni

Туристическият министър очаква 10% ръст на туристите през зимния сезон

ivan

Туроператори: Очакваме 40% ръст на германските туристи в България

ivan

Напишете коментар