Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Архитекти ще обсъждат най-новите тенденции при съвременните търговски сгради

Динамиката в развитието на ритейл пазара поставя нови изисквания към различните типове търговски сгради. Това ще бъде една от основните теми на предстоящия форум, който ще се проведе на 29 септември в Sofia Event Center и в който ще участват най-добрите архитекти в областта на проектирането на търговските сгради в България, носители на награди от Национален конкурс „Сграда на годината“ и много други авторитетни конкурси.

В дискусията ще участват арх. Илиан Илиев, основател на студио Планинг, който ще представи последните проекти на студиото – редизайн на Park Center Sofiа (Сити център София) и Марково тепе мол в Пловдив – най-големият нов мащабен търговски център, който ще се открие през месец октомври. Арх. Илиев е проектант на търговските центрове The Mall, София, Бургас плаза, на първия търговски парк в България – „Ритейл парк Пловдив“ и хипермаркета на Carrefour в Добрич.

Проектът за Търговски център Борово, София, ще бъде представен от арх. Иво Пантелеев – съосновател на Архитектурно Дизайнерска Агенция (А.Д.А.). Студиото е автор на проектите на Мега мол Люлин и Реконструкция на Женския пазар в София.

Концепцията при проектирането на едни от най-атрактивните като дизайн магазини за хранителни стоки от веригата «Фантастико» – този в столичния квартал «Гео Милев» и останалите над 30 обекта от веригата ще сподели арх. Гергана Милушева – основател на Архитектурно студио Cityscape. Други търговско-административни сгради на студиото са комплекс „Криома“, Пловдив, и търговски център Sky City София.

Марек Паранич, регионален директор на полската компания ES-SYSTEM, чийто ексклузивен партньор е ТелеТек. Г-н Паранич ще запознае аудиторията с иновативните решения в осветлението и ще представи някои от реализираните индивидуални проекти, нестандартни решения и дизайн по света и в България.

Модератор на панела ще бъде арх. Милена Нанова от Studio 17,5 – M. Студиото е автор на знакови търговски сгради в България, сред които Bulgaria Mall, Infinity Tower, Сердика център в София,S Mall Сливен, Mall Plovdiv, Mall Stara Zagora и др. Има реализирани проекти в Македония и Косово.

Повече информация за събитието ще намерите на http://buildinginnovation.bg

Събитието е част от Building Innovation Forum Series. Достъпът до събитието за членове на САБ, КАБ, КИИП, БААИК и студенти е безплатен, като трябва да се регистрират на имейл: events@thecitymedia.bg

Building Innovation Forum се провежда 4 пъти годишно и предоставя възможност на професионалните общности, свързани с концепирането, проектирането, изграждането и поддържането на различните типове сгради да дискутират публично тенденциите, иновативните модели, решенията и продуктите, неизменна част от развитието на съвременното сградно строителство.

Вижте още

Едно московско жилище – уютно, семпло и модерно

leni

Ще има небостъргач на бул. България, реши Столичният общински съвет

ivan

Пресъздават в Ню Йорк първия лондонски апартамент на Ролинг стоунс

admin

Напишете коментар