Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Световната хотелиерска верига Accor стъпва в Сепарева баня

Световната хотелиерска група Accor обяви планове да открие нов премиум термален комплекс със СПА и здравен център в Сапарева баня. Бъдещият Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort ще бъде с категория 5 звезди и ще се управлява от българската компания за инвестиции в недвижими имоти „Аква Трийтмънт“ АД. Бъдещият комплекс ще отвори врати през ноември 2024 г. и ще разполага със 171 стаи и апартаменти, VIP вила с пет спални, инфинити басейн и джакузи, Swissôtel ресторант, открита тераса, специализиран ресторант, лаундж и лоби бар, уиски бар, зала за игри, ексклузивен клуб, швейцарски гурме кът и не на последно място – бар край басейна със закрити места.

Зоната за събития и конференции ще включва бална зала с площ 400 кв.м, две средни по големина зали за срещи, две заседателни зали, библиотека и бизнес център.

Към СПА и уелнес зона ще има фитнес център, зала за йога, хамам, стаи за масаж, сауни, зона за красота, медицинска клиника и няколко басейна с натурални и термални води. Гостите ще могат да се възползват и от голям открит закрит паркинг, както и многобройни забавления за децата.

Инвеститорът е „Аква Трийтмънт“ АД – частна компания за развитие и инвестиции в недвижими имоти, която ще изгради многофункционален балнеоложки компекс от категория 5* в Сапарева баня.

Със своите над 700 естествени минерални и горещи извори България е СПА рай, известен в Европа още от римско време. Инвестиция с размерите на Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA and Health Center ще възвърне имиджа на района и ще го нареди сред най-добрите СПА и антиейдж дестинации, смятат представителите на инвеститора Елена Риставаара и Мартин Маринов. Партньорството с Accor и тяхната забележителна марка Swissôtel е ключово за популяризирането на региона като идеалната туристическа дестинация с планини, горещи извори и красива зеленина, смятат двамата.

„България е бързо развиващ се и много привлекателен пазар в Югоизточна Европа с огромен потенциал и отлични възможности за инвестиции. Новият комплекс ще засили присъствието на Accor в региона и ще ни позволи да предложим на местния пазар продукт от световна класа и най-високи стандарти на обслужване“, подчерта Мария Драгулин, директор „Развитие“ на Accor за Румъния, България, Молдова и Чехия.

Франк Реул, ръководител на отдел „Развитие“ в Accor за Източна Европа, вярва, че комплексът ще наложи стандарти в българската хотелиерска индустрия.

Вижте още

Премиерът Герджиков: Подготвяме намаляване на административните такси за бизнеса

ivan

Винетните стикери остават с непроменени цени през 2017 година

admin

С до 10% е вероятно да поскъпне златото

leni

Напишете коментар