Invest Build Media
Туризъм и Екология

Работна среща в Министерството на туризма за замърсяванията на южното черноморие

Днес се проведе важна работна среща в Министерството на туризма, на която бяха разгледани сигнали и оплаквания, свързани със замърсяванията на Южното Черноморие през последния туристически сезон. От ръководството на министерството заявиха, че се извършва постоянен мониторинг на състоянието на плажовете и се провеждат проверки, които ще продължат и след приключване на летния сезон.

Институциите следват ясна и насочена държавна политика по отношение на туризма и работят в съответствие с прозрачни и точни правила. Беше взето решение, че до края на октомври ще се извърши изследване на причините за замърсяванията на морската вода, ако такива съществуват. След това ще се направи обобщение на резултатите и ще се предприемат мерки за подобряване на чистотата на морската вода и плажовете. Всеки от ведомствата, включени в процеса, ще работи в рамките на своята компетентност по решаване на проблема. В края на октомври четирите министерства планират да се съберат отново, за да обобщат данните и резултатите от проведените изследвания.

На срещата присъстваха представители на Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Тази инициатива подчертава ангажимента на властите да поддържат Черноморския регион като предпочитана туристическа дестинация и да гарантират неговата екологична устойчивост.

Вижте още

Ето кои паспорти са най-влиятелни по време на пандемия

leni

Американски блогър се шокира, че руснаците са по-богати от тях

leni

Два плажа в Приморско и край Варна се сдобиха с концесионери

ivan

Напишете коментар