Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Президентът Радев оформя бъдещето на горивния пазар

България се надява на стабилни доставки и предсказуеми цени на горивата, каза държавният глава Румен Радев след срещата с ръководството на „Лукойл“. Този разговор се състоя след като министър-председателят и представители на правителството проведоха среща с представители на компанията в Министерския съвет.

Президентът Радев подчерта доброто сътрудничество и открития диалог между служебния кабинет и „Лукойл“. Този диалог доведе до трайното намаляване на цените на горивата до нива, които се явяват най-ниски в ЕС. Също така, компанията взе решение да премести своето седалище от Швейцария в България и започна да плаща данъците си тук, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

На срещата бяха обсъдени възможностите за алтернативни доставки на петрол, които биха осигурили непрекъснатост в производствения процес, както и за гарантиране на работните места след прекратяването на концесията за пристанище „Росенец“. Освен това, бяха разгледани действията, предприети от управляващите, включително предсрочното прекратяване на дерогацията за внос на руски суров петрол.

Вижте още

БНБ: Банковите депозити на домакинствата у нас са 46 млрд. лева

ivan

Започва най-големият онлайн шопинг маратон в света

Разпродажбата на Мъск: 5 имота за 100 млн. долара

leni

Напишете коментар