Invest Build Media
Туризъм и Екология

Българските фермери стоят гърди до гърди за зърнопроизводството

След проведен извънреден Управителен Съвет тази вечер, Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) взе решение да се присъедини към общонационален земеделски протест с цел спасяване на българското земеделие, след отмяната на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна, както бе предложено от Комисията по икономическа политика и иновации.

Асоциацията изразява абсолютната и непоколебима си готовност да защитава сектора на „Зърнопроизводство“ и интересите на своите членове.

Решението на Комисията, което бе взето без ясно обоснование, се възприема като национално предателство и като опасност за българското земеделие. Затова производителите са решени да протестират срещу опита да се подкопае секторът, който играе ключова роля за социалния мир в страната, както посочва от НАЗ. Председателят на асоциацията, Илия Проданов, коментира: „Ще станем свидетели на масов колапс, който ще предизвика регионална нестабилност в местната икономика. Не трябва да забравяме, че крахът в земеделието няма да засегне само една фирма, а ще има домино ефект и ще засегне голяма част от доставчици, партньори и дългогодишни сътрудници.“

НАЗ призовава членовете на Народното събрание да подкрепят продължаването на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна след 15.09.2023 г., с оглед на запазването на социалния мир и гарантирането на дългосрочната продоволствена сигурност в страната.

Асоциацията представлява интересите на фермери от цялата страна и със своята активна участие в протестите цели да защити както собствените си интереси, така и общите интереси на държавата. С напрежение в земеделския сектор, което вече продължава месеци, протестите се очаква да засилят и да се разширят на различни области на страната.

Вижте още

Наградиха няколко български вина на конкурса Винария 2017

ivan

На плажа в Турция: маските са задължителни

leni

Парламентът въведе по-сериозни гаранции при туристически пътувания

ivan

Напишете коментар