Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Пфайзер продава сградата си в Ню Йорк

Pfizer Inc., една от най-големите фармацевтични компании в света според обема на продажбите, е уведомила служителите си, че ще продаде централата си в Манхатън, Ню Йорк, съобщава в. Wall Street Journal, който се позовава на говорител на компанията.

В момента Pfizer търси нова офис сграда в Ню Йорк, която да наеме.

Фармацевтичният гигант планира да продаде сегашната си централа в града до края на следващата година. Преместването е планирано да се осъществи най-рано през първата половина на 2019 г., допълва говорителят на компанията.

Основният мотив за преместването на групата е необходимостта от по-модерно, съвременно работно място за служителите й. “За да се обнови нашата сграда до съвременните стандарти, ще е необходима значителна инвестиция”, поясняват от компанията.

Значителна част от служителите на Pfizer вероятно ще продължат да работят в Манхатън. Други обаче ще бъдат преместени на други места.

Корените на Pfizer в Ню Йорк датират от 1849 г., когато компанията е основана като фирма за химикали. Тогава тя се е намирала в типичната сграда от червени тухли в Бруклин.

Фирмата се премества в сегашната си централа през 1961 г., като по-късно заема и съседната сграда.

По-рано тази година се появиха спекулации, че фармацевтичният гигант ще премести централата си в Ирландия с данъчни цели като част от придобиването на базираната в Дъблин фармацевтична компания Allergan Inc. Сделката обаче пропадна, след като администрацията на президента на САЩ Барак Обама обнародва правила, с които се ограничават възможностите на американските компании за данъчни маневри.

По-късно Teva придоби Allergan, включително и българските заводи на компанията.

pfizer-headquarters-building

Вижте още

Бившата съпруга на основателя на „Амазон“ е дарила над 4 млрд. долара за 4 месеца

В кои сектори няма криза и наемат нови служители

70% от годишните финансови отчети са подадени по електронен път

ivan

Напишете коментар