Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Извинителни бележки преминават в дигиталния свят: Образованието на следващото поколение

Министерството на здравеопазването ще определи цената на електронната извинителна бележка за учениците, заяви професор Галин Цоков, министър на образованието.

Във връзка с въвеждането на дигиталната ученическа раница, проф. Цоков подчерта, че тази иновация няма да премахне напълно хартиените учебници, но ще предостави значително повече възможности за учениците и учители. В бъдеще, тази раница се планира да бъде напълнена с образователни материали, създадени от самите учители, като това е част от амбициозния план на министъра за образование.

Професор Цоков също така подчерта, че процесите в образованието не могат да се променят рязко и бързо, а по-дълбоките реформи изискват време и усилия. Той подчерта, че реформите в системата на образованието ще продължат няколко години, за да се постигне желаната промяна.

Министърът коментира и скандалния случай в училище в Пловдив, където преподаватели бяха уличени в подписване на оценки и присъствия за починало дете. Той описа инцидента като неприятен и подчерта важността на професионалната етика и компетентност на образователните работници. В резултат на скандала, директорът на СУ „Найден Геров“ беше освободен от длъжност.

Вижте още

Цената на биткойна падна с 50%

leni

150 млн. евро ще насърчават предприемачеството в България

ivan

Еврокомисията очаква икономически растеж от 3,6% в България

ivan

Напишете коментар