Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции

София: Когато графитът преобразява градския пейзаж в изкуство

Деветте силоза в София с обща площ от 3600 квадратни метра се трансформират в изкуство и цветен графит, превръщайки градския пейзаж в истинско произведение на изкуство.

Спечеленият конкурс „От сиво в красиво“ бе организиран с цел превръщането на силозите в творения на графити артисти, а избраният дизайн притежава над 700 часа интензивен труд. Този проект е резултат от усилията на множество талантливи художници и артисти, които със своята страст и вдъхновение направиха нещо изключително.

Весела Пеева, маркетинг мениджър на компанията, собственик на мелницата, споделя своето удовлетворение от този творчески проект, като подчертава, че този уникален дизайн променя градския пейзаж и придава красота на ежедневието ни. Той ни напомня за силата на изкуството, което преобразява и обогатява нашия свят.

„От сиво в красиво“ стартира през март с цел да вдъхнови художници и артисти да превърнат сивите силози в цветни и интересни произведения. Проектът включва десетки предложения, представени за публично гласуване, а десетте най-добри дизайна бяха избрани от специално жури, включващо и известния български стрийт арт художник Станислав Трифонов – Насимо. След избора на спечелилия дизайн на Стоян Атанасов, беше необходим месец за реализацията му.

Този проект не само обогатява градския пейзаж, но и насърчава и подкрепя изявата на талантливи художници и превръща сивият бетон в цветен символ на креативност и изкуство.

Вижте още

Нова по-защитена банкнота от 50 лв. влиза в обращение от ноември

ivan

Нови инвестиции у нас ще направи Нестле през 2018 г.

ivan

Домакинствата ни харчат 2% от бюджета си за алкохол

ivan

Напишете коментар