Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Първото лицензирано болнично вертолетно летище се открива в Панагюрище

В град Панагюрище днес, от 12:00 ч., беше открито първото лицензирано болнично вертолетно летище в страната за изпълнение на полети за спешна медицинска помощ по въздуха. Тази инициатива е част от обширния процес за осигуряване на спешна и животоспасяваща медицинска услуга за пациентите.

За да успешно премине през процеса на сертифициране, вертолетното летище отговаря на изискванията, предвидени в Наредба №20 на Министерството на транспорта. Тази наредба регламентира експлоатационната годност на летищата, лицензирането на летищни оператори и наземното обслужване.

По време на официалната церемония бяха връчени документите за регистрация на болничното вертолетно летище от Главната дирекция на Министерството на транспорта – „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Също така беше предвидено демонстрационно кацане на хеликоптер, което допълнително подчерта важността на този медицински ресурс.

Спешната медицинска помощ в Панагюрище се осъществява чрез Спешното отделение на МБАЛ „Уни Хоспитал“, което отговаря на най-високото – трето ниво – на компетентност. Наличието на болнично вертолетно летище предоставя допълнителна възможност за бърз и ефективен транспорт на пациенти с политравматични състояния, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания. Важността на времето за достигане до лечебно заведение е от съществено значение за спасяването на човешкия живот и опазване на качеството му.

Вижте още

Ще търсят още залежи на природен газ в Северозападна България

admin

МОСВ стартира програма за подпомагане на находищата на минерални води

admin

Разходите по заемите падат, a лихвите тръгнали нагоре през 2020 г.

Напишете коментар