Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Проучват как да вкарат изкуствен интелект в класните стаи

OpenAI, позната със своите продукти в областта на генеративния изкуствен интелект, насочва вниманието си към образователния сектор, като изучава възможностите за интегриране на своя чатбот ChatGPT в класните стаи. Това обявление е направено от висш ръководител на компанията по време на конференция в Сан Франциско, цитиран от Ройтерс.

Брад Лайткап, главен оперативен директор на OpenAI, споделя, че компанията ще формира екип, който да се занимава с образователните приложения на технологията си. Целта е да се помогне на учителите да интегрират ChatGPT в учебната програма, като същевременно се адаптира към възможните предизвикателства и законодателни изисквания.

OpenAI, подкрепена от милиарди долари от Microsoft, привлече внимание с пускането на чатбота ChatGPT, който бързо стана едно от най-динамично развиващите се приложения в света на генеративния изкуствен интелект. След този успех регулаторите започнаха да разглеждат по-задълбочено въпросите на регулацията в сферата на изкуствения интелект.

Въпреки че пускането на ChatGPT в началото предизвика тревоги сред учителите относно възможността за плагиатство и използване за писане на домашни, с течение на времето те осъзнаха ползите от технологията. Новият екип в OpenAI ще се фокусира върху интегрирането на технологията в образователната среда и подобряването на приложението чрез сътрудничество с учители.

Говорител на компанията потвърждава ангажимента на OpenAI към учители, като подчертава, че изкуственият интелект може да бъде влиятелен инструмент за обучение и учене. OpenAI работи активно с учители в цялата страна, предоставяйки информация за възможностите на ChatGPT и продължавайки да усъвършенства приложението си.

Вижте още

Рекордни инвестиции в индустриални имоти в Европа миналата година

ivan

Бързорастящите цени на употребявани автомобили: Пазарът в България

Шефът на тол управлението влезе в Управителния съвет на АПИ

ivan

Напишете коментар