Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Проучват как да вкарат изкуствен интелект в класните стаи

OpenAI, позната със своите продукти в областта на генеративния изкуствен интелект, насочва вниманието си към образователния сектор, като изучава възможностите за интегриране на своя чатбот ChatGPT в класните стаи. Това обявление е направено от висш ръководител на компанията по време на конференция в Сан Франциско, цитиран от Ройтерс.

Брад Лайткап, главен оперативен директор на OpenAI, споделя, че компанията ще формира екип, който да се занимава с образователните приложения на технологията си. Целта е да се помогне на учителите да интегрират ChatGPT в учебната програма, като същевременно се адаптира към възможните предизвикателства и законодателни изисквания.

OpenAI, подкрепена от милиарди долари от Microsoft, привлече внимание с пускането на чатбота ChatGPT, който бързо стана едно от най-динамично развиващите се приложения в света на генеративния изкуствен интелект. След този успех регулаторите започнаха да разглеждат по-задълбочено въпросите на регулацията в сферата на изкуствения интелект.

Въпреки че пускането на ChatGPT в началото предизвика тревоги сред учителите относно възможността за плагиатство и използване за писане на домашни, с течение на времето те осъзнаха ползите от технологията. Новият екип в OpenAI ще се фокусира върху интегрирането на технологията в образователната среда и подобряването на приложението чрез сътрудничество с учители.

Говорител на компанията потвърждава ангажимента на OpenAI към учители, като подчертава, че изкуственият интелект може да бъде влиятелен инструмент за обучение и учене. OpenAI работи активно с учители в цялата страна, предоставяйки информация за възможностите на ChatGPT и продължавайки да усъвършенства приложението си.

Вижте още

Колко ще Ви струва да продадете нивите си?

Бюджетът на ЕС може да бъде блокиран от Европейския парламент

leni

Отпускат 20 млн. лева на Хитрино с разрешение от Еврокомисията

admin

Напишете коментар