Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Откриват пешеходна зона в сърцето на София

След многогодишни усилия, една от оградите и паркингът ще изчезнат, отваряйки път за свободно движение на пешеходци в един от най-централните и оживени площади в София, съобщава Борис Бонев, общински съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София).

След завършването на реновацията на настилката и разширяването на пешеходната зона, планирано е инсталирането на пейки и кашпи с дървета, които ще допринесат за удобството на гражданите.

Тази инициатива представлява важна стъпка към усъвършенстване на удобствата за гражданите на София. Проектът включва и мерки за подобряване на транспортното обслужване на хотелите, като седем паркоместа са предвидени извън площадното пространство, без да представляват пречка за пешеходците, посочва Борис Бонев. Той отбелязва, че изработването и съгласуването на проекта са бързи и благодари на администрацията за усилията и подкрепата.

„Това е само началото – работим по още множество проекти, които дълго време бяха отложени, за да докажем, че промените са възможни, а стереотипите от типа „така винаги е било“ и „не може да се промени“ принадлежат на миналото“, споделя Борис Бонев в социалната мрежа.

Вижте още

Стартира нов конкурс за паметник на бившия кмет на София инж. Иван Иванов

ivan

Стилен и функционален интериорен дизайн на къща в Украйна (СНИМКИ)

leni

Томи Хилфигер продава за 59 млн. долара пентхаус в хотел Плаза

admin

Напишете коментар