Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Предупреждение за предстоящи инциденти: Volvo въвежда нова функция за по-безопасно шофиране

При шофиране по криволичещ извънградски път, видимостта пред вас често е ограничена, което може да увеличи риска от пътни инциденти. Но в бъдеще, когато карате автомобил Volvo, тези ситуации могат да бъдат предотвратени благодарение на иновативната технология за свързана безопасност на компанията.

Volvo Cars въвежда нова функция, която за първи път позволява на автомобилите да предупреждават водачите за инциденти напред, използвайки данни в реално време от център за управление на трафика. Тази функция ще бъде достъпна за съвместимите автомобили Volvo в Европа, като започне от Дания.

Целта на тази нова функция е да помогне на водачите да избегнат сблъсъци и задръствания, причинени от инциденти напред. Технологията е проектирана да предупреждава водача незабавно за пътнотранспортно произшествие на няколко стотин метра пред него. Данните за местоположението се предоставят от националните пътни власти и съвместимите автомобили Volvo, които споделят тези данни помежду си.

„Използвайки нашата новаторска технология за свързана безопасност, функцията за предупреждение за инциденти напред може да помогне на водачите на Volvo да избегнат неприятни изненади, като същевременно допринася за по-безопасни пътища за всички“, коментира Оса Хоглюнд, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars.

Тази технология за свързана безопасност е част от по-голямата инициатива на Volvo Cars, която започна през 2016 г. и използва облачната база данни на Volvo в реално време. Тя позволява на автомобилите Volvo да комуникират помежду си и да предупреждават водачите за близки опасни пътни условия. Сега с добавянето на предупреждения за инциденти напред, водачите могат да бъдат предупреждавани за потенциални опасности във всяко време на денонощието.

За да активират тази функция, собствениците на автомобили Volvo могат лесно да изберат опцията „Свързана безопасност“ на централния дисплей на своя автомобил. След това автомобилът ще може да предупреди водача за инцидент напред, като използва аварийните светлини на таблото или на проекционния дисплей.

Функцията за предупреждение за инциденти напред вече е налична в Дания за всички модели автомобили Volvo от сериите 40, 60 и 90, а скоро ще бъде достъпна и за други европейски пазари. Това е само една стъпка към по-безопасните пътища, а Volvo Cars насърчава повече пътни власти да споделят данни за инциденти, както и други производители на автомобили да се присъединят към тази инициатива за свързана безопасност.

Вижте още

Безос отново е най-богатият от най-богатите

leni

Как се промениха банковите такси за послените 4 години?

Правят мобилно приложение като „имунизационен паспорт“ за Covid-19

Напишете коментар