Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Даниел Петров от „Възраждане“: В Беларус има висока избирателна активност провокирана от държавата

Даниел Петров от „Възраждане“ посети Минск  по покана на Външното министерство на Репулика Беларус.  Посещението беше по повод на провежданите там избори за Парламент, в които народният представител на „Възраждане“  участва като наблюдател.

„В Беларус забелязах, че има изключително висока избирателна активнос, а изборите са като млък празни. Очевидно отсъствието на активна пропаганда насаждаша апатия, безразличие и усещане, че нищо не се променя с избори води до огромен интерс от всички граждани на  Беларус.към възможността да изберат. Дори ми направи впечатление, че има активна национална кампания за повишаване на избираелната активност, в която основното послание е , че всеки глас е важен. В нея са ангажирани освен всички обществени организации  и младите, които съставляват Младежки съвет към Централната избирателна комисия. Тяхната роля е да мотвират младите да гласуват като им разясняват защо е важно това.“, каза Даниел Петров – народен представител от „Възраждане“.
В Беларус той се срещна и с Владимир Богославски – съветник на председателя на Беларуска либерално – демократическа партия. Среща беше проведена  и със зам.предедателя на Търговско промишлената палата в Беларус, на която бяха обсъдени  търговските взаимоотниошения между България и Беларус, които са нарушени от наложените санкции от Европейския съюз, защото там където управляващите България рушат, „Възраждане“ изгражда мостове.

Вижте още

Утвърдени са електронни винетки за година, 3 месеца, месец, седмица и уикенд

ivan

Малките населени места няма да останат без пощенски услуги

ivan

Тол-такса ще се плаща за около 55% от пътищата в страната

ivan

Напишете коментар