Invest Build Media
Туризъм и Екология

Контрол и проверка: СОС обявява завишен надзор в градския транспорт

София, столицата на България, обяви историческо предназначение на сумата от 505 милиона лева за градския транспорт през тази година. Този финансов рекорд е с цел подобряване на транспортната мрежа и осигуряване на по-високо качество на услугите за гражданите, като същевременно се гарантира спиране на дълговете на общинските транспортни дружества.

Иван Василев, заместник-кмет по финанси на София, сподели, че този бюджет за транспорта на столицата е изготвен в рекордно кратки срокове и включва сътрудничество както със столичната община, така и с Министерството на финансите. Чрез тази финансова алокация градът се стреми към по-добро интегриране на транспортната система в живота на гражданите, предлагайки по-удобни и ефективни транспортни решения.

Средствата са планирани да бъдат използвани за увеличаване на броя на километрите на градския транспорт с 3,8%, както и за подобряване на инфраструктурата и услугите за пътниците. Илиян Павлов, заместник-кмет по направление „Транспорт“ на Столична община, подчерта необходимостта от повишена ефективност и контрол в транспортния сектор, като същевременно се работи за привличане на още пътници.

Андрей Зографски, отговарящ за транспорта в София, обяви мерки за подобряване на транспортната услуга, включително разширяване на мрежата, оптимизиране на графиците, и подобряване на условията за служителите в транспортния сектор. Тези инвестиции са насочени към увеличаване на ефективността и качеството на обслужване в градския транспорт, като същевременно се предоставят подобрени условия за работа за персонала.

Вижте още

Около Пловдив: 7 впечатляващи водопада

leni

Очаква се 50 хиляди българи да бъдат в чужбина по Великден

ivan

Дейли Телеграф: 19 причини туристите да посетят България

ivan

Напишете коментар