Invest Build Media
Туризъм и Екология

Фрапорт обслужи над 300 000 полета във Варна и Бургас

За 10 години, откакто „Фрапорт Tуин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД стана концесионер на летищата във Варна и Бургас, са обслужени повече от 300 000 полета. Това съобщи днес главният изпълнителен директор на компанията Улрих Хеппе при посрещането на 35-милионния пътник на двете летища от началото на концесията.

По думите му това е голямо постижение, защото в сравнение с началото преди десет години, е постигнат 32 процента ръст. Той обясни, че на двете летища в сравнение с началото на концесията през 2006 година се обслужват с 1 милион пътници повече годишно.

Хеппе съобщи още, че през тази година лятото е рекордно за двете летища за последните десет години. На летището във Варна ръстът на пътниците е с 21 процента, а в Бургас – с 22 на сто в сравнение с миналата година. Той изрази надежда в края на годината общият ръст на двете летища да е 22 процента.

Компанията разработва специална програма за зимния сезон, чиято цел е да се увеличат полетите, съобщи още Хеппе. Той обясни, че през зимния период авиокомпаниите не желаят да летят толкова много до Варна и трябва да се сподели рискът и те да бъдат мотивирани да пътуват повече и през това време на годината.

По думите му компанията е направила специална програма, която е мотивираща за нейните клиенти с допълнителни неща. Хеппе каза, че това е специална маркетингова програма, като в същото време се водят разговори и с други участници по веригата, включително и с кметовете по черноморския регион, за да бъде създаден фонд за развитие на авиокомпаниите. Благодарение на него трябва да бъде повишен броят на тези авиокомпании, които летят тук през зимния период, обясни той. Хеппе допълни, че в момента програмата се дискутира с хотелиери, туроператори и кметове и изрази надежда, че за следващия зимен период тя ще има реализация.

Тридесет и пет милионният пътник от началото на концесията на летищата е Светлана Хънт, която пристигна днес във Варна с полет от Истанбул.

Вижте още

От 1 декември пътуваме без визи до Канада, но нямаме право на работа там

ivan

През уикенда свободната зона на плажа в Албена ще бъде с безплатен шезлонг

viktoria

Министърът на туризма поиска оставката на Благой Рагин

ivan

Напишете коментар