Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Седемзвезден свърхлуксозен хотел откриха в Китай

Китай отри първия си седемзвезден хотел с лукс, който може да съперничи на най-изисканите хотели в Лондон, Ню Йорк и Дубай, пише Daily Mail.

Wanda Reign on the Bund в Шанхай бил строен три години и струва повече от 515 млн. долара. Сградата е проектирана от британската компания  Foster + Partners и комбинира ар деко с с китайски дизайн от началото на XX в. като магнолии и традиционната бродерия суджоу.

В лобито на хотела гостите минават по под с инкрустиран ахат, разхождат се сред мраморни колони и покрити с мозайка стени, както и с картини на съвременни китайски художници и стари мебели, които заемат гордо мястото си.

Изисканият дизайн продължава и в интериора с огромни полилеи и прозорци със стъклена мозайка в четирите ресторанта на хотела. Специалните събития се организират в бална зала от 719 кв. м. със 180-градусови гледки към река Хуанпу и квартал Пудонг.

Хотелът разполага също с бляскава караоке зала. Всеки от четирите частни клуба има собствен дансинг, диско лазери и най-съвършена аудио-визуална техника. Club Reign разполага и със собствен винен бар и външен коктейлен бар. За да излекуват махмурлука си на следващата вечер, гостите могат да резервират една от трите частни стаи в спа центъра.

Всяка спа стая има собствена сауна, големи студени и топли басейни, зали за масаж и зали за забавление. 193-те спални за гости, чиято цена започва от 430 долара, разполагат с най-съвременна технология и столове за масаж. Но най-луксозната стая е президентският апартамент от 287 кв. м. на 20-я етаж. Той разполага с трапезария, кухня, стилен бар, отделен кабинет и голяма баня със сауна и огромна вана.

wanda-reign-on-the-bund-01

wanda-reign-on-the-bund-03

wanda-reign-on-the-bund-04

wanda-reign-on-the-bund-05

Вижте още

Столична община плаща 2,5 млн. лв. за нови гранитни плочи пред НДК

admin

Имение в Бевърли Хилс се оказа най-скъпото, пускано някога на търг

Отбелязваме Световния ден на усмивката

admin

Напишете коментар