Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Пресъздават в Ню Йорк първия лондонски апартамент на Ролинг стоунс

Първият апартамент на „Ролинг стоунс“ в Лондон бе пресъздаден в Ню Йорк за изложба, която ще продължи до средата на март 2017 г. Изложбата „Ексхибизионизъм – „Ролинг стоунс“ в центъра „Индустрия“ показва апартамента какъвто е бил през 1962 г. – с мръсните чинии, бирени бутилки и разхвърляни навсякъде плочи. Пресъздадено е и звукозаписното студио на групата.

Посетителите могат да видят сценични костюми на музикантите, бележник с текстове на Джагър, дневник на Кийт Ричардс от 1963 г., детските барабани на Чарли Уотс, много снимки – от постери до корици на списания. Има също творби на Анди Уорхол, Александър Маккуин, Джон Паш – създателя на логото с езика на „Ролинг стоунс“.

Мик Джагър каза, че е искал да бъде пресъздадено настроението и атмосферата, които са били типични за 60-те години на миналия век. Що се отнася до експонатите, никой от тях не го разчувства, но някои вече го разсмиват.

Изложбата вече беше представена в Лондон тази година.

„Ролинг стоунс“ ще издадат нов албум с блус кавъри „Blue & Lonesome“ на 2 декември. Запитан какви са амбициите му за групата, Уотс каза: „Според мен да останем живи в момента, е най-важното, или да станем сутринта“.

rolling-stones-memorabilia

Вижте още

Заха Хадид и архитектурните чудеса по света

leni

Главният архитект на София очаква много инвеститори на ремонтирания „Граф Игнатиев“

ivan

Слагат бащата на изкуствения интелект Алан Тюринг върху английска банкнота

ivan

Напишете коментар