Invest Build Media
Имоти и строителство

АПИ търси проектанти на магистрала Хемус до разклона за Плевен и Ловеч

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществената поръчка за проектирането на 50 км от автомагистрала „Хемус“ от пътен възел Боаза, който е на 10 км след Ябланица, до разклона за Ловеч и Плевен. Индикативната й стойност е 5.1 млн. лв. без ДДС.

Предпроектирането се налага след като в началото на годината премиерът Бойко Борисов спря поръчките за строителството – първоначално заради съмнения в прозрачността, а както се оказа впоследствие – заради недостига на пари. Тогава беше обяснено, че ще се пести от количеството на тунелите, разстоянията между лентите и дъгите на завоите. Проектът се финансира от държавния бюджет.

Поръчката е разделена на три.

Първата отсечка е от Боаза до пътен възел „Дерманци“ с приблизителна дължина 14 км и очаквана стойност на проектирането 1.9 млн. лв. без ДДС. На нея се планира да има един 830-метров тунел, осем селскостопански надлеза, два моста над реките Вит и Калник, 7 виадукта и два пътни възела.

Следващата отсечка е с дължина 18 км, а очакваната стойност на проектирането е 1.8 млн. лв. без ДДС. Тя включва проекти на 2 тунела, 6 селскостопански надлеза, 5 виадукта и пътния възел „Каленик“.

Последният участък е дълъг близо 18 км с 6 селскостопански надлеза, 5 виадукта и пътния възел „Плевен“. Очакваната стойност на проектирането му е 1.4 млн. лв.

Срокът за подаване на офертите е до 19 септември т. г.

За първите 10 км от този участък на магистралата – между Ябланица и Боаза, вече се набират кандидати да строят.

Вижте още

Стартира ремонтът на бул. България в София

ivan

Областната управа на София ще нищи проекта за „Парадайз тауър“

ivan

Ремонтът на площад „България“ пред НДК трябва да бъде завършен през ноември

ivan

Напишете коментар