Invest Build Media
Имоти и строителство

АПИ търси проектанти на магистрала Хемус до разклона за Плевен и Ловеч

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществената поръчка за проектирането на 50 км от автомагистрала „Хемус“ от пътен възел Боаза, който е на 10 км след Ябланица, до разклона за Ловеч и Плевен. Индикативната й стойност е 5.1 млн. лв. без ДДС.

Предпроектирането се налага след като в началото на годината премиерът Бойко Борисов спря поръчките за строителството – първоначално заради съмнения в прозрачността, а както се оказа впоследствие – заради недостига на пари. Тогава беше обяснено, че ще се пести от количеството на тунелите, разстоянията между лентите и дъгите на завоите. Проектът се финансира от държавния бюджет.

Поръчката е разделена на три.

Първата отсечка е от Боаза до пътен възел „Дерманци“ с приблизителна дължина 14 км и очаквана стойност на проектирането 1.9 млн. лв. без ДДС. На нея се планира да има един 830-метров тунел, осем селскостопански надлеза, два моста над реките Вит и Калник, 7 виадукта и два пътни възела.

Следващата отсечка е с дължина 18 км, а очакваната стойност на проектирането е 1.8 млн. лв. без ДДС. Тя включва проекти на 2 тунела, 6 селскостопански надлеза, 5 виадукта и пътния възел „Каленик“.

Последният участък е дълъг близо 18 км с 6 селскостопански надлеза, 5 виадукта и пътния възел „Плевен“. Очакваната стойност на проектирането му е 1.4 млн. лв.

Срокът за подаване на офертите е до 19 септември т. г.

За първите 10 км от този участък на магистралата – между Ябланица и Боаза, вече се набират кандидати да строят.

Вижте още

Пазарът на имоти през 2020г.

leni

ДНСК спира за постоянно след седмица строителството на сградата „Златен век“

ivan

Строят жилищен блок за велосипедисти в Швеция

admin

Напишете коментар