Invest Build Media
Имоти и строителство

Сградите в текущо изпълнение продължават по програмата за саниране

Временно е преустановено сключването на договори в програмата за саниране. Всички сгради в текущото изпълнение продължават по програмата, каза в „Денят започва“ по БНТ регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Новите договори се спират, за да не бъде надхвърлен одобреният бюджет от 1 млрд. лева. Ние предложихме увеличение с още милиард, но трябва да получи своя мандат тази програма, добави Павлова.

Тя обясни, че им е нужна подкрепата на парламента, понеже са кабинет в оставка.

Чакаме да минат дебатите, надявам се най-късно януари парламентът да подкрепи още милиард, тъй като нуждите са безспорни и дано продължи програмата, независимо кой управлява, коментира Лиляна Павлова.

Вторият милиард е дългосрочно финансиране, затова ни трябва подкрепа в парламента. До решението, не може да се сключват договори, защото ако надскочим бюджета от милиард, може да бъдем приведени под наказателна отговорност, каза регионалният министър в оставка.

Павлова коментира и оставката на инж. Лазар Лазаров.

Лиляна Павлова, регионален министър в оставка: Лазаров подава оставка, понеже се чувства част от правителството и няма драма, а това, че излиза по-рано е свързано с негови лични здравословни проблеми. Иначе той направи всички възможно за рехабилитацията на пътищата и инфраструктурата в Северна България беше реновирана.

Тя се съгласи, че трябват повече пари за общинските пътища, но отбеляза, че бюджетът не позволява и за да се даде повече, трябва да се вземат пари от някъде. Нека дебатът в парламента да реши от къде да се вземе, за да се даде за общинска инфраструктура.

Вижте още

Китайски интернет гигант ще строи град за своите служители

leni

Жители от софийски квартал на протест срещу строеж на частно училище

leni

Шеф от АПИ: Проектът за „Струма“ през Кресненското дефиле е най-изгоден

ivan

Напишете коментар