Invest Build Media
Имоти и строителство

Сградите в текущо изпълнение продължават по програмата за саниране

Временно е преустановено сключването на договори в програмата за саниране. Всички сгради в текущото изпълнение продължават по програмата, каза в „Денят започва“ по БНТ регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Новите договори се спират, за да не бъде надхвърлен одобреният бюджет от 1 млрд. лева. Ние предложихме увеличение с още милиард, но трябва да получи своя мандат тази програма, добави Павлова.

Тя обясни, че им е нужна подкрепата на парламента, понеже са кабинет в оставка.

Чакаме да минат дебатите, надявам се най-късно януари парламентът да подкрепи още милиард, тъй като нуждите са безспорни и дано продължи програмата, независимо кой управлява, коментира Лиляна Павлова.

Вторият милиард е дългосрочно финансиране, затова ни трябва подкрепа в парламента. До решението, не може да се сключват договори, защото ако надскочим бюджета от милиард, може да бъдем приведени под наказателна отговорност, каза регионалният министър в оставка.

Павлова коментира и оставката на инж. Лазар Лазаров.

Лиляна Павлова, регионален министър в оставка: Лазаров подава оставка, понеже се чувства част от правителството и няма драма, а това, че излиза по-рано е свързано с негови лични здравословни проблеми. Иначе той направи всички възможно за рехабилитацията на пътищата и инфраструктурата в Северна България беше реновирана.

Тя се съгласи, че трябват повече пари за общинските пътища, но отбеляза, че бюджетът не позволява и за да се даде повече, трябва да се вземат пари от някъде. Нека дебатът в парламента да реши от къде да се вземе, за да се даде за общинска инфраструктура.

Вижте още

На 1 май стартира рехабилитация на входа на Бургас от магистрала Тракия

ivan

Дубай ще счупи собствения си рекорд за най-висока сграда в света

leni

Днес пускат движението по реконструирания бул. Шипченски проход в София

ivan

Напишете коментар