Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Стартира конкурсът „България на длан – макети на открито“

Петте финални проекта в конкурса „България на длан – макети на открито“ бяха представени вчера до „Моста на влюбените“ край НДК. Изложбата ще остане там през следващите десет дни, а всеки посетител може да гласува за проекта, който му е харесал най-много. Така ще се избере проекта, по който ще се реализира парка край Правец.

Паркът ще се намира на територията на община Правец, а идеята се радва и на подкрепа от ЮНЕСКО.

Ирина Бокова – Генерален директор на ЮНЕСКО: „Значението на този проект според мен е много голямо, защото ще даде повече видимост. Ще накара младите хора да се интересуват повече от история, от културното наследство, ще ги направи според мен и по-горди“.

Инициативата е подкрепена и от Съюза на архитектите в България, а петте предложения на участници в конкурса, може да бъдат разгледани и подкрепени и в интернет на www.minibulgaria.bg

Съни Сънински – Сдружение „България на длан“: „Мнението на хората е важно – самите те ще определят какъв ще бъде проекта. Самите хора ще ни дадат тяхното мнение, с което ще се съобразим. Искаме да чуем какво мислят и те. Това да не бъде проект само от специалисти“.

Своя вот за проект могат да дадат и хората, които нямат достъп до интернет. Доброволци от Втора английска гимназия са разработили специален софтуер и с таблети на място помагат за гласуването. Конкурса продължава до 3 декември, а победителят ще стане ясен в средата на месеца.

Вижте още

Български архитекти превръщат адвокатските кантори в шедьоври

Кои са най- ароматните стайни растения?

viktoria

Откриха в Китай най-дългия стъклен мост в света

admin

Напишете коментар