Invest Build Media
Туризъм и Екология

Ангелкова: Прекратени са концесионни договори за плажове в Слънчев бряг

Министерството на туризма е прекратило договора за концесия със Слънчев бряг – Север и Несебър-Юг, заяви пред БНТ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. За тези две концесии още миналата година се удължи срокът им до 30 септември да отстранят нарушенията, които са установени. Контролна комисия преди два дни е установила, че това не се е случило и концесиите са прекратени, каза Ангелкова.

Изключително важно за нас, управлявайки за първи път плажовете, бе да намерим правилната концепция и да засилим контрола, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

За да може отблизо да се следи какво се случва от министерството са въвели това лято телефон за сигнали и са получили повече от 400 сигнала за нередности.

„Това, което имаме до момента, че сме наложили за 341 000 лева неустойки и сме изпратили писма за още 500 -600 000 лева за неустойки, на които трябва да бъде отговорено в тридневен или седемдневен срок, в зависимост от срока, заложен в концесията. Тези, които не са отстранили нарушенията, ще бъдат наказани с прекратяване на концесионните договори. Такъв е случаят със Слънчев бряг-Север. Там вече концесионният договор е прекратен“, каза Ангелкова.

Това е станало преди два дни и вече ще могат да бъдат премахнати и временните постройки, каза още министърът.

Ангелкова допълни, че е прекратена и концесията Несебър – Юг.

Кадър: БНТ

Вижте още

Летище София посрещна рекорден 6-милионен пътник

ivan

Топ дестинации в Европа за тотално презареждане

leni

„Групама“ ще плаща обезщетения на клиенти на „София тур и Холидей“ общо до 175 хил. лв.

ivan

Напишете коментар