Invest Build Media
Туризъм и Екология

Полицията със засилен контрол по пътищата в цялата страна днес

Интензивен трафик по основните артерии се очаква в последния работен ден преди коледните празници. Най-натоварено се очаква да е движението на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“, както и по пътя за граничния пункт „Кулата“.

Поради продължаващите ремонтни дейности на тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ на магистрала „Хемус“ преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София. Осигурени са и обходни маршрути в тази част от магистралата, така че да се избегнат опашките от автомобили.

Между 16 и 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. От пътната агенция призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения.

Във връзка с очаквания интензивен трафик в последния работен ден преди коледните празници началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски призова шофьорите да бъдат по-търпеливи, да използват обходни маршрути и при възможност да пътуват в светлата част на деня. По думите му се очакват над 200 000 автомобила да тръгнат от столицата. Рановски напомни, че преди няколко дни в „Държавен вестник“ са обнародвани и промените в Закона за движение по пътищата, които предвиждат по-драстични санкции за нарушенията на пътя.

Пред БНТ комисар Рановски уточни, че по традиция „Пътна полиция“ съвместно с колегите от АПИ създават организация за присъствие на пътя, където е най-големият трафик, за да се подпомогне движението и да се изнесат по-бързо автомобилите.

Той обаче предупреди, че тази година на магистрала „Хемус“ има ремонти, които ще продължат през цялата зима. Там традиционно е един от натоварените маршрути, когато дори няма ремонти. Комисар Рановски призова водачите да бъдат по-толерантни и внимателни по магистралата, да изчакват, когато се образува колона. Пътуващите за Северозападна България да използват алтернативните маршрути през Петрохан, Искърското дефиле, за да не натоварват допълнително магистралата.

По думите му водачите трябва да са подготвени за движение при зимни условия, кактко и автомобилите им да бъдат подготвени – резервоарите да са заредени с гориво, да има почистваща течност за стъклата, гумите да бъдат подготвени. Хората трябва да бъдат по-търпеливи, да се движат с възможно най-малка скорост.

Рановски призова хората по възможност да се движат в светлата част на денонощието, когато ще бъдат отпочинали и ще могат да пътуват по-спокойно.

Очаква се над 200 000 автомобила да тръгнат от столицата днес и утре.

Вижте още

Незаконните обекти в Слънчев бряг – пречка за нормалния туризъм у нас

ivan

Туроператори не харесват нов фонд, който трябва да пълнят

admin

Нещо ужасяващо се случва в Средиземно море

Напишете коментар