Invest Build Media
Туризъм и Екология

За ден Холивуд беше Hollyweed

„Ура за Hollyweed. Знаковият надпис променен“, написа в заглавие в. „Ню Йорк таймс“. Известният надпис на Холивуд (Hollywood) в хълмовете над Лос Анджелис привлече вниманието в неделя, тъй като някой успя да промени буквите „O“, за да се чете Hollyweed ( weed – марихуана).

Полицията съобщи, че неизвестни търсачи на силни усещания са се изкачили нагоре и са закрили с брезент част от буквите „О“, за да ги направят да изглеждат като „E“, съобщава местен филиал на телевизионния канал CBS. Всяка буква е висока 13,7 метра и това действие вероятно е изисквало истински атлетични умения. Дръзкият акт може да е бил в чест на решението на калифорнийците, гласували миналата година за узаконяване на развлекателната употреба на марихуана. Говорител на полицията заяви, че камерите за наблюдение може да помогнат да се идентифицират извършителите.

Това не е първият подобен случай. Знаковият надпис, издигнат за първи път през 1923 г., е бил променян на Hollywoodland, за да се рекламира местна компания за недвижими имоти. Може би не е случайно, но същата като последната промяна е правена точно преди 41 години, когато в Калифорния влиза в сила закон, въвеждащ наказание за употреба на марихуана. Това се оказва дело на Дани Файнгуд, студент в колеж по изкуствата. Заедно с приятели той се връща на Великден 1976-а, за да промени надписа, и прави това отново през 1990 г., за да се чете Oil War (петролна война) в знак на протест срещу конфликта в Персийския залив. Файнгуд прави първата промяна с 50 долара, вложени в мрежи и въжета, той и трима приятели правят промяната и Файнгуд получава най-високата си оценка от своя учител по изкуство.

Файнгуд не може да бъде обвинен за последната намеса на хълма. Той почина през 2007 година на 52. До голяма степен заради него Лос Анджелис повиши мерките за сигурност около надписа. Монтирана бе ограда, поставена бе аларма и в крайна сметка система за наблюдение на мястото. Не е ясно все още как са действали и как са проникнали актуалните шегаджии, но ако можеше, Дани Файнгуд би се възхитил на тяхната работа.

Вижте още

Наполовина по-малко полети над България

Ще обявят ли ,,Св.София“ за джамия?

viktoria

Строг контрол и разделно събиране на отпадъците по Черноморието това лято

ivan

Напишете коментар