Invest Build Media
Туризъм и Екология

Три обекта в зимните курорти запечатани от данъчните заради нарушения

След извършени над 1200 проверки и наблюдения в зимните курорти са запечатани три обекта за нарушения. Резултатите до момента показват, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в Пампорово, а най-малко в Банско, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Проверките на инспекторите на НАП, съвместно с екипи от МВР, включват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на годината във всички зимни курорти.

Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища.

Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 хиляди проверки, информират от НАП.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, което освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

Тази сутрин десетки служители от звеното за фискален контрол на НАП започнаха проверки и наблюдения на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал Слатина.

Данъчните следят движението на всички превозни средства към и от борсата, като контролират дали за стоката, която се продава, има счетоводни и транспортни документи.

Фискалните агенти проверяват дали за продажбите се издават касови бележки.

Вижте още

Откриват ски сезона в Банско на 17 декември

admin

Около Пловдив: 7 впечатляващи водопада

leni

Добри условия предлагат и малките ски писти в България

ivan

Напишете коментар