Invest Build Media
Туризъм и Екология

Данъчни запечатали 8 заведения в Златни пясъци и Албена

От началото на туристическия сезон данъчните са запечатали 8 търговски обекта в курортите Златни пясъци и Албена. Заради повторни нарушения някои от тях ще останат затворени цял месец, съобщи БНТ.

Данъчните инспектори от Варна са направили над 230 проверки в търговски обекти от началото на сезона до сега. Най-честите нарушения са неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност.

Проверките са част от засиления контрол по Северното Черноморие. В курортите се проверяват магазини за дрехи и аксесоари, центрове за туристически услуги и павилиони за сладолед.

„Имаме два или три случая до този момент, установени за търговски обекти, където въобще няма касов апарат наличен и няма дистанционна връзка с НАП“, коментира пред националната телевизия Ваня Димитрова, директор на дирекция „Контрол“ в НАП – Варна. Пред БНТ туристи потвърдиха, че често не получават касов бон за покупка или услуга.

Според правилата от тази година, обектът бива запечатан, ако в него няма касов апарат. Глобите са от 500 до 2 хил. лева, при повторно нарушение санкцията е двойна. И тази година ще има координационен център на Националната агенция по приходите и полицията. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на националния телефона на НАП – 0700 18 700.

Вижте още

Таксата за WC на плажа на къмпинг Смокиня – 2 лева

viktoria

В Гърция отварят първия вегански хотел

leni

Предвид настъпилата криза, 23% от собствениците на хотели смятат да ги затворят временно

viktoria

Напишете коментар