Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

156 млн. евро платени за мола на Цариградско шосе

Базираното в Обединеното кралство дружество Hystead Limited (Hystead), собственост на Hyprop Investments Limited (Hyprop) и PDI Investment Holdings Limited (PDI), обяви купуването на акциите на българската компания AP Retail I EOOD (AP Retail). Тя е собственик на The Mall на бул. „Цариградско шосе“, съобщиха от пиар компанията, обслужваща купувача, цитирани от „Дневник“.

В съобщението се посочва, че сделката е за 156 млн. евро и става чрез дъщерното дружество на крайния купувач – Balkan Retail NV. Досегашният собственик на мола е AP Retail.

В края на миналата година се разбра, че кандидат за мола на „Цариградско шосе“ е южноафриканският фонд NEPI при цена 180 млн. евро, а Комисията за защита на конкуренцията дори одобри сделката.

Това е четвъртата придобивка на Hystead в Югоизточна Европа, като брутната стойност на активите на компанията достига приблизително 460 млн. евро, сочат данни, разпространени до медиите. Сделката ще влезе в сила след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.

The Mall разполага с приблизително 52 хил. кв. м площ и близо 200 наематели, сред които Inditex Group (Zara и четири други марки), Peek&Cloppenburg, H&M, Reserved, LC Waikiki, кината от веригата Арена, Cortefiel Group (с три марки), Starbucks, Intersport, Technopolis, New Yorker, CCC, Mango и Deichmann. Към сделката се включва и прехвърлянето на екип от 23-ма души с опит в бизнеса.

Сегашният собственик AP Retail наскоро подписа споразумение за ексклузивно право да купи площта на хипермаркета, преди това заемана от Carrefour, която е отделна собственост и е част от комплекса.

В момента, в който покупката е завършена, The Mall ще получи възможност да извърши основна реконструкция на зоната, като добави приблизително нови 14 хил. кв. м отдаваема площ до общо 66 хил. кв. м.

Вижте още

Ebay продаде един от отделите си в мегасделка за 9,2 млрд. долара

leni

Стартира програма за отопление с пелети в Нови Искър

ivan

Може да отпадне смяната на талоните за екоавтомобили

ivan

Напишете коментар