Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Amazon обяви, че ще наеме 100 000 сезонни служители за коледното пазаруване

Водещата  платформа за онлайн търговия Amazon обяви, че ще наеме 100 000 сезонни служители, за да може да се справи с повишения брой поръчки, който се очаква по време на голямото коледно пазаруване. Този брой работници важи само за логистичните центрове на компанията, които се намират САЩ и Канада, предаде CNBC.

Информационната агенция обаче припомня, че Amazon нае 200 000 сезонни служители през 2019 г. Тази година техният брой е по-малък, тъй като ситуацията с коронавируса значително увеличи онлайн покупките по-рано през годината и сайтът вече направи няколко допълнителни разширения на персонала си – особено през март и през април. Така през май компанията обяви, че ще запази на постоянна работа 70% от всички 175 000 души, които назначи в първите месеци след обявяването на глобалната пандемия от коронавирус. Останалите 50 000 души ще останат на временни договори, които обаче ще продължат поне 11 месеца, тоест те също ще се включат в обработката на коледните пратки.

Към момента Amazon има 876 800 служителя, като в това число не влизат временни работници и подизпълнители.

Глобалната пандемия от коронавирус чувствително увеличи интернет търговията по целия свят. По време на своя ден на промоциите – Prime Day – който се проведе в средата на октомври Amazon генерира приходи от 10,4 млрд. долара, което е с 45% повече в сравнение със същото събитие през 2019 г.

Източник: Мениджър

Вижте още

Борисов: България е атрактивна за инвестиции държава

leni

15% данък за богатите руснаци

leni

България и Молдова подписаха Спогодба за трудовата миграция

ivan

Напишете коментар