Invest Build Media
Строителство

Ремонтират през август Цариградско шосе при Орлов мост

Част от бул. „Цариградско шосе“ при Орлов мост предстои да бъде ремонтирана през първата половина на август, съобщи пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Изцяло сменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока „Плиска“ заради деформациите на асфалта, които се появиха в последните години, каза Крусев. По думите му причината за деформациите е изключително тежкото движение, което понася кръстовището.

Ще бъде подменена настилката в дълбочина, като ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение. Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между седем и десет дни. Стойността му ще бъде 200-250 хил.лв., осигурени от бюджета на Столичната община.

Крусев съобщи още, че на 29 юли  започва ремонт на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от 4-ти км до разклона за летището. Крусев припомни, че отсечката беше ремонтирана по-миналата година, но се появиха пукнатини в следствие на химическа реакция в основата на пътя при температура на въздуха – 25 градуса. Това се доказа на база на изследвания на няколко лаборатории, посочи зам.-кметът. Там ще се работи само вечер и нощем като ще се третират проблемните фуги с битум, за да се заздрави настилката трайно.

Възможно е при пешеходния мост на „София Техпарк“ да се наложи цялостна смяна на настилката. Ремонтът ще е изцяло за сметка на изпълнителя, тъй като обектът е в гаранция, уточни зам.-кметът Крусев.

Настилката по основната столична артерия – бул. „Цариградско шосе“ продължава да се напуква, деформира и пропада, въпреки аварийните заливания с битум правени през ранната пролет, оплакаха се преди дни от инициативата „спаси София“. Оттам припомниха, че за ремонта на отсечката са били похарчени 20 млн. лв. от парите на софиянци и че фирмата изпълнител е дала пълна 10 годишна гаранция за обекта.

Снимка: Спаси София

Вижте още

Задължителни енергийни сертификати за всички сгради

admin

Коркът и неговите приложения

leni

Лиляна Павлова: Ремонтът на НДК закъснява, работният проект все още не е готов

ivan

Напишете коментар