Invest Build Media
Имоти и строителство

Ремонтират през август Цариградско шосе при Орлов мост

Част от бул. „Цариградско шосе“ при Орлов мост предстои да бъде ремонтирана през първата половина на август, съобщи пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Изцяло сменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока „Плиска“ заради деформациите на асфалта, които се появиха в последните години, каза Крусев. По думите му причината за деформациите е изключително тежкото движение, което понася кръстовището.

Ще бъде подменена настилката в дълбочина, като ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение. Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между седем и десет дни. Стойността му ще бъде 200-250 хил.лв., осигурени от бюджета на Столичната община.

Крусев съобщи още, че на 29 юли  започва ремонт на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от 4-ти км до разклона за летището. Крусев припомни, че отсечката беше ремонтирана по-миналата година, но се появиха пукнатини в следствие на химическа реакция в основата на пътя при температура на въздуха – 25 градуса. Това се доказа на база на изследвания на няколко лаборатории, посочи зам.-кметът. Там ще се работи само вечер и нощем като ще се третират проблемните фуги с битум, за да се заздрави настилката трайно.

Възможно е при пешеходния мост на „София Техпарк“ да се наложи цялостна смяна на настилката. Ремонтът ще е изцяло за сметка на изпълнителя, тъй като обектът е в гаранция, уточни зам.-кметът Крусев.

Настилката по основната столична артерия – бул. „Цариградско шосе“ продължава да се напуква, деформира и пропада, въпреки аварийните заливания с битум правени през ранната пролет, оплакаха се преди дни от инициативата „спаси София“. Оттам припомниха, че за ремонта на отсечката са били похарчени 20 млн. лв. от парите на софиянци и че фирмата изпълнител е дала пълна 10 годишна гаранция за обекта.

Снимка: Спаси София

Вижте още

Бум на ипотечните кредити през юни: Каква е причината зад рекордните цифри?

Почина президентът на „Главболгарстрой Холдинг“ инж. Симеон Пешов

Първият модерен жилищен комплекс в България

leni

Напишете коментар