Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Развитието на индустриалните зони ще привлече инвестиции в страната ни

Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличането на качествени инвестиции в региона. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в дискусия за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и  бизнеса.

Министърът на икономиката изтъкна, че развитието на индустриалните зони в България е много важен аспект от успешното стимулиране и привличане на инвестиции в страната ни и подобряването на бизнес средата.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за изграждане на Индустриална зона в Стара Загора, както и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка.

Министър Караниколов посочи, че Министерството на икономиката подкрепя дуалната  форма на обучение като плавен преход от обучение към работа, доказал успеха си в страни като Швейцария, Австрия и Германия. Той подчерта, че това е един от начините за осигуряване на подходящи кадри за бизнеса и решаване на проблемите на пазара на труда.

Вижте още

Касовите бележки на бензиностанциите стават подробни от 1 април

ivan

ЧЕЗ ще отчита извънредно електромерите от 1 до 5 юли

ivan

Аpple засилва интереса си към изкуствения интелект

viktoria

Напишете коментар