Invest Build Media
Инвестиции

Страната ни е сред 20-те държави, най-търсени за покупка на втори дом

България губи няколко позиции в авторитетна международна класация на най-желаните дестинации за покупка на втори дом, но остава в топ 20. През юли страната ни понижава класирането си с пет позиции до 13-то място в подреждането на онлайн портала themovechannel.com, макар че относителният дял на запитванията от общия им брой се запазва сравнително стабилен, съобщава Инвестор.бг.

Понижението на страната ни в класацията се обяснява с възхода на някои други дестинации, които я изместват. Германия, Турция и Индия се връщат в топ 10 на класацията, а част от интереса се пренасочва към други страни, като например Тунис, Мароко и Бразилия.

За пръв път от октомври 2016 г. Португалия се връща в топ 3 на класацията. Популярността на имотите в страната достига деветмесечен връх, отчита порталът. Страната събира почти 1,9% от запитванията за имоти, осъществени през сайта.

Първите две позиции в класацията продължават да се държат от САЩ и Испания, а Франция се придвижва с една позиция напред до четвърто място. Петата позиция в класацията е за Италия.

Топ 10 се допълва от Кабо Верде, Турция, Индия, Гърция и Германия.

Най-силен скок в класацията отчита Бразилия – 31 места до 22-ра позиция. Следва Тунис с 24 места до 14-та позиция. Мароко се изкачва с 13 места до 28-ма позиция.

Румъния е държавата с най-силно отстъпление в ранглистата – със 17 места до 39-та позиция, следвана от Филипините – с 11 места до 35-та позиция, и Виетнам и Кипър – с по 10 места до съответно 26-та позиция и 16-та позиция.

Вижте още

9000 лв. дарение за деца с церебрална парализа събра Благотворителният бал на юристите

ivan

Звезди на Холивуд ще финансират Хилари Клинтън

admin

Булгаргаз поиска ново поскъпване на природния газ

ivan

Напишете коментар