Invest Build Media
Туризъм и Екология

Собственици на заведения в Слънчев бряг планират протест

Собственици и персонал на заведения в Слънчев бряг ще излязат на протест. Причината са показните проверки за нарушения в курорта от уикенда с участието на вицепремиера Валери Симеонов.

Според бранша по този начин е даден лош сигнал за туристите, това ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им. Мястото и часът на протеста все още се уточняват.

Междувременно стана ясно, че множество жалби на собственици на вили и сгради в Слънчев бряг срещу тероризиращия ги шум са получени при националния Омбудсман.

В предаването „Тази сутрин” по бТВ Мая Манолова заяви, че правилата трябва да се спазват безпрекословно, но според нея не е работа на вицепремиера да прави проверките.

„Когато  контролът върху спазването на правилата и прилагането на закона се ангажира вицепремиер или министър, у гражданите остава впечатлението, че тези, които са под нивото „вицепремиер”, просто не си вършат работата”, допълни тя.

По думите й би следвало един вицепремиер да накара нивата под него да си изпълнят ангажиментите.

В община Несебър има наредба, която казва, че от 23 ч. до 7 ч. трябва да се спазват определени правила, свързани с шума. Санкциите за  нарушения никак не са малки. Предвидена е глоба до 50 000 лева на юридическо лице, а при повторно нарушение – отнемане на разрешението за извършване на определена дейност, обясни Манолова.

За шума ангажиментите са на кмета на община Несебър и би следвало той да си е свършил работата, категорична беше тя.

Таксата „празен стол” в заведение в Созопол Мая Манолова определи като безобразие.

Вижте още

Гръцките туристи в България надхвърлили 1 милион през 2017 г.

ivan

17-годишна стана Кралица на Бургас за 2017 г.

ivan

Нощувка на Хелуин предлага замъкът на Дракула

admin

Напишете коментар