Invest Build Media
Туризъм и Екология

Търговците по морето започнали да работят по-дисциплинирано

Фискалната дисциплина по Черноморието значително се е подобрила, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

От началото на лятото инспектори на НАП са извършили близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта са били запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на над 1 млрд. кг. рискови стоки по границите и във вътрешността на страната, също участва в лятната контролна кампания. Освен проверки за отчитане на оборота то контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък „уикенд“.

В една от четирите дискотеки, проверени през нощта в събота срещу неделя от звеното „Фискален контрол“ в Бургас, са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства. В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, допълват от приходното ведомство.

Звеното за фискален контрол е проверило и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 и на имейл Infocenter@nra.bg.

Вижте още

Наддаването за наема на Централния плаж във Варна започва от 130 000 лв.

ivan

Най-приказните европейски градове по Коледа

leni

Категоризиране на плажовете по Черноморието ще определя концесионната им такса

ivan

Напишете коментар