Invest Build Media
Строителство

Стартира ремонтът на тунел „Витиня“ в посока София

Ремонти по ключови пътни участъци край София и на магистрала „Хемус“ започнаха вчера. Ремонтира се участъкът от магистрала „Тракия“ до Северната скоростна тангента. Започна и ремонтът на тунел „Витиня“ в тръбата в посока София. Целта е по-голяма безопасност на движението през зимата.

Ремонтните работи в тръбата за София предвиждат изграждане на нова електроснабдителна система на осветлението, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. Тунелната тръба ще бъде и с нова светофарна инсталация и променливи пътни знаци. От „Пътна агенция“ обещават работата да приключи до края на месец ноември.

Ремонти започват и на Източната тангента на София в участъка от пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел при Казичене. Ще бъдат ремонтирани около 4 км в двете платна.

Срокът за изпълнение е до 15 ноември. Ремонтът ще се извършва поетапно – в едното платно ще се извършват ремонтните дейности, а в другото ще преминава трафикът двупосочно. Участъкът е широк – с по три ленти в двете посоки на движение и няма да се налага въвеждане на обходни маршрути.

От днес ремонт започва и на пътя София-Перник през Владая. Там ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник. Обходният маршрут, който препоръчват от „Пътната агенция“, е по автомагистрала „Люлин“ и третокласния път Голямо Бучино – Мало Бучино – Суходол. В пиковите часове движението ще бъде подпомагано от патрули на полицията.

Валентин Василев, „Пътна полиция“ СДВР: Апелираме гражданите да използват максимално обходните маршрути, защото ремонтите са в дълги участъци и това предполага по-трудното придвижване на автомобилите, особено товарните.

От пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок.

Вижте още

12 оферти подадени за строежа на един от най-тежките участъци на „Струма“

ivan

Паважът по бул. Дондуков остава, отново потвърди кметът на София

ivan

Улесняват бизнеса при получаване на удостоверения от ДНСК

ivan

Напишете коментар