Invest Build Media
Имоти и строителство

Пак е спряна обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел Железница

След забележки на Агенцията за обществени поръчки, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Срокът за обжалване на решението за прекратяване е 10 календарни дни, съобщават от пресцентъра на пътната агенция.

АПИ има готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката, да процедира провеждането на нова процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница”.

„Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществените поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции. АПИ като възложител отчита факта, че забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет“, коментира председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Вижте още

Полагат нов асфалт по разрушените от наводнение улици на Мизия

ivan

Пуснаха ремонтираните зали и плувен басейн на спортен комплекс „Академика 4-км“

ivan

Възстановени са 5 км между Казичене и магистрала Хемус от източната дъга

ivan

Напишете коментар