Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Брюксел връчва награда на замъка в Равадиново

Българският замък „Влюбен във вятъра“ край Равадиново ще получи награда от организацията „Най-добрите европейски дестинации“ в сътрудничество с най-големите туристически офиси в Европа и мрежата EDEN (European Destinations of Exelence), съобщава „Стандарт“.

Призът ще бъде връчен на собственика на замъка Георги Тумпалов от изпълнителния директор на организацията „Най-добри дестинации“ Максимилиан Лежьон в Созопол на 13 август.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ е изпреварен в европейската класация само от три други забележителности – в Португалия, Испания и Германия.

Това не е първият приз за родната забележителност, която успя да превърне селото край Созопол познато единствено с къщата на поета Христо Фотев в едно от най-посещаваните места в България, отбелязва „Стандарт“.

Славата му надмина границите на родината ни, след като замъкът бе отличен с първа награда за най-добра туристическа атракция в света на престижния международен конкурс Design Award“ 2016. Приказната архитектура на българския замък изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудитска Арабия – Абдула.

ravadinovo-castle ravadinovo-castle-01

Вижте още

Басейнът – лукс или необходимост (СНИМКИ)

Идеи с лампи, които променят декора

Назначен е нов директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

ivan

Напишете коментар