Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Форумът АрхИдеи се провежда в Бургас от 15 до 18 август

Архитекти, интериорни дизайнери, специалисти в изграждането на екстериор и ландшафта архитектура, строителни предприемачи и специалисти ще се срещнат в Бургас, за да обменят идеи и опит. Форумът ще се проведе в морския град от 15 до 21 август и се осъществява със съдействието на Община Бургас.

Организатори са Сдружение 7Арт и АИДБ – Асоциация на интериорните дизайнери в България, а домакин ще е Експозиционен Център ФЛОРА.

АрхИдеи е платформа, която ще се опита да надскочи популярният формат на изложение, който среща бизнеса с неговите партньори и потенциалните му клиенти, която има амбицията да се превърне в социален проект – сцена за демонстрации на тенденциите, иновативни идеи и реализации.

Изложба с включени архитектурни и интериорни проекти и концепции, както и фотографии на архитектурни и интериорни обекти от водещите студия в бранша е подредена на пешеходната зона пред Община Бургас. Жителите и гостите на морския град имат възможност да видят и проекти за общински конкурси, обекти печелили приза „Сграда на годината“ , както и проекти и реализации на водещи имена, които ще са гости-лектори на форума.

Едни от най-интересните акценти през тази седмица на дизайна в Бургас ще са четирите творчески работилници, за които записванията вече са в разгара си. Едната е креативната платформа за дизайн DesignMorphine, базирана на уъркшопи, лекции, проекти и изследвания в сферата на архитектурата, дизайна и изкуствата.

Голям интерес предизвиква и курсът 3DMax с инструктор интериорният дизайнер Иван Стефанов, който е предназначен за тези, които имат базови или средни познания по 3DMax и VRAY и искат да дообогатят своите умения и да достигнат по-високи нива. Дизайнерът Мая Дянкова в своя курс „Дизайн на заведения, предизвикателства за твореца“ ще даде отговор на въпроса „Къде свършва творчеството и се налага да прилагаш интериорните закони?“.

Четвъртата творческа работилница в дните ще е насочена към подобряване на търговски умения. Според менторът Георги Христулев „В днешния търговски свят, бизнесът харчи прекалено много за маркетинг, транспорт, офиси, свързани разходи за обеди, вечери и какво ли още не. Когато прибавим към това заплатите, бонус схемите и времето прекарано в срещи, търговските ни умения се превръщат в най-ценния актив, от който зависи дали бизнеса ни ще расте или ще се свива. Защото продажбите и само продажбите носят пари, всичко останало струва пари!“

Сред най-очакваните лектори на първото издание на АрхИдеи е автомобилният дизайнер Мирослов Димитров. През последните пет години той работи в екипите на Ferrari, Lotus, Aston Martin, като е бил част и от главния дизайнерски екип на Ford. В момента работи за Bentley Motors.

В програмата освен изложбената част са предвидени и много лекции от лидерите в областта на дизайна и архитектурата в България.

Вижте още

Най-свежият цвят за стените на всекидневната

leni

Тенденции в интериора, които не са нито красиви, нито практични, нито уютни

leni

„Мини България“ показват на открито във Велико Търново

ivan

Напишете коментар