Invest Build Media
Строителство

Кметът Фандъкова се похвали с усилени ремонти на улиците след зимния сезон

От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха изкарани на улицата, както по отношение на почистването на улиците, така също и по отношение на междублоковите пространства. Почистващите фирми непрекъснато работят по почистването първо на основните булеварди, по които се движи градският транспорт, а постепенно и с влизане в кварталните улици. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ.

„Такава е организацията и за ремонтите“, допълни тя. „Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа“, каза Фандъкова и обясни, че обектите, по които трябва да се работи са около 40. „Работи се по план – график, качва се на сайта, както за миенето на улиците, така и за ремонтите“, обясни тя.

Фандъкова определи отминалата зима като „интересна“ – лека, но с много динамично променящо се време.

По думите й все още се изчислява какви средства са спестени от по-леката зима. „Със сигурност няма да сме изразходвали целия бюджет“, каза столичният кмет. „Тази година по принцип сме заложили повече средства за миене – около милион и 800 хиляди повече в сравнение с миналата година“, каза още кметът. „Това ще ни позволи да мием повече“, заяви Фандъкова и допълни, че в същото време, ако могат да се отделят средства от зимното почистване, те отново ще отидат за миене. Тя поясни, че вече са измити основни булеварди. „Възложила съм да се работи поетапно, но непрекъснато – тогава, когато не вали – да се работи по ремонт на улици, и по почистване и миене на улици“, добави тя.

Като най-знаков и ключов обект за тази година тя определени улица „Граф Игнатиев“: „Там предстои да се работи и от страна на Софийска вода, за да се подмени изцяло канализацията и водопровода, които са много стари. И със сигурност трябва да се реконструира подземната инфраструктура, за да може после да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките“. Фандъкова поясни, че ще бъде реконструиран и площад „Славейков“, градинката на Св. Седмочисленици и площад „Гарибалди“. „Дала съм задача да се направи организация и за стартирането на работата по булевард Арсеналски – там предстои изграждане на тролейбусна линия , която ще свърже много сериозни квартали с метрото на София“, коментира още тя. Фандъкова каза още, че продължават строежите нови детски градини. Тя допълни, че предстои откриването на 4 детски градини през тази година и старта на строителството на 8.

Снимка: mysofia.bg

Вижте още

Нова спортна зала за волейбол ще има в София до края на 2019 г.

ivan

До 15 септември приключват ремонтите в София, ще се довършва само Граф Игнатиев

ivan

Първият стадион за световното първенство по футбол в Катар бе открит

ivan

Напишете коментар