Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Магазините Хенди спират работа заради изтекъл договор с Мобилтел

Веригата за мобилни телефони „Хенди“ спря работа. Причината е прекратяване на партньорството с мобилния оператор „Мобилтел“, съобщи capital.bg.

От „Хенди“ посочват, че преустановяването на дейността е временно, но според работещи в сектора до повторно отваряне едва ли ще се стигне. Веригата е основана през 2001 година, като в най-силните си години има повече от 150 обекта в страната и над 800 служители. През 2005 г. компанията започна да открива магазини за техника в Македония и Сърбия, а според отчета за 2016 г. там вече е и основният й бизнес.

От пазара изчезват и други вериги за телефони, като обяснението е, че вече около 80% от продажбите на телефони в България стават през операторите. Останалите покупки са най-вече онлайн или през големите вериги за техника.

С времето те губят и ролята си като пунктове за плащане на сметките, тъй като това може да стане през онлайн платформи, а и операторите разшириха мрежата си.

От „Мобилтел“, които работят с „Хенди“ от 2005 година, са потвърдили за „Капитал“, че от 2 март са прекратили партньорството си с веригата за мобилни телефони. От компанията посочват, че засега нямат планове за партньорство с друга верига. „Мобилтел“ има мрежа от над 240 собствени магазина в населените места с над 5000 жители, чрез които осъществява основната част от своите продажби. Все повече се увеличава и делът на покупките през сайта mtel.bg.

Важно уточнение е, че гаранционните претенции занапред ще се насочват към официалните сервизи на производителите, а телефоните, закупени с план на „Мобилтел“, ще се обслужват от оператора.

Клиентите, които имат застраховка на мобилни устройства „Хенди гард“, ще трябва да се обръщат директно към „Евроинс“.

Вижте още

13 трилиона долара са похарчени за справяне с пандемията по света

Повишен интерес към имоти по морето

admin

Компанията на Кайли Дженър започва да произвежда дезинфектанти

leni

Напишете коментар