Invest Build Media
Инвестиции

18 млн. лв. ще бъдат инвестирани в новите спирки на градския транспорт в София

18 милиона лева инвестиция са предвидени за новите спирки в София. Това обяви пред Радио „Фокус“ общинският съветник от ГЕРБ и заместник-председател на транспортната комисия в Столична община Зафир Зарков.

Той обясни, че подобряването на градската среда има за цел да привлече повече пътуващи и ползване на градския транспорт за по- комфортно придвижване в градската среда и уточни: „С общия брой на концесията 2610 спирки към този момент, които ще са разделени в четири пакета, които са сравнително равни по брой. В тях ще се съдържат, няколко вида спирково обзавеждане, като се започне с най-малките спирки и се стигне до най-големите спирки, които ще са с информационна табела, със спирконавес, рекламен елемент и павилион. Предвижда се общият брой на тази концесия на рекламните елементи да намали предишния на 400, като разбира се Столична община ще запази правото си да ги използва за определен период за своите рекламни елементи, свързани с културни и други събития, които организира. В другата част на концесията са предвидени 300 павилиона за продажба на пакетирани храни“, поясни Зафир Зарков.

Заместник-председателят на транспортната комисия в Столична община каза още, че парите, които ще бъдат спестени от бюджета на София за поддръжката на спирките ще се използват за подобряване на други места в градската среда на столицата, където не може да се търси финансиране от бизнеса, каза още Зафир Зарков и поясни, че от новото градско обзавеждане ще могат да се възползват 100% от пътникопотока на градския транспорт, като първоначално те ще са 80%.

Снимка: в. Сега

Вижте още

ЧЕЗ захранва столичните райони Панчарево и Кокаляне чрез ново съоръжение

ivan

Вече плащаме за паркиране в София и през мобилно приложение

ivan

За 61% от българите професионалното образование гарантира добра работа

ivan

Напишете коментар