Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Борисов и Медведев обсъдиха задълбочаване на икономическите отношения

Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Дмитрий Медведев обсъдиха на среща в Москва задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта, съобщиха от пресслужбата на българското правителство.

Дмитрий Медведев подчерта, че в последните години партньорството между двете страни се активизира. „Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество“, каза руският премиер.

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. „Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна“, допълни Бойко Борисов.

На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

Вижте още

Още два мола в София ще имат магазини Билла на мястото на Пикадили

ivan

Инвестор.БГ стана собственик на Висшето училище по застраховане и финанси

ivan

Търсим съвместни инвестиции с Румъния по три важни проекта

ivan

Напишете коментар