Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Откриха ново предприятие за 36 млн. лв. в индустриална зона Божурище

Премиерът Бойко Борисов откри ново производствено предприятие в Индустриалната зона в Божурище. Новото производствено предприятие е на компанията „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, която е дъщерно дружество на световния лидер Miltivac, специализиран в производството на вакуум-опаковъчни решения, етикиращи машини, системи за контрол и инспекция, както и роботизирани опаковъчни линии.

Бойко Борисов отбеляза, че гръбнакът на немската икономика са семейните фирми в Германия. Той допълни, че точно този вид фирми имат много инвестиции в Севлиево, Габрово, Дулово, Божурище и други места в България. „Те са изключително гъвкави, изключително приспособими и всичко, което произвеждат, е за износ“, добави премиерът.

Министър-председателят обърна внимание, че преди няколко години индустриалната зона в Божурище е била гола поляна, а сега всичко се е изградило наново като един нов град. Той изтъкна, че инвестициите в страната ни са с над 2 млрд. повече и те са в заводи, фабрики и производство, а не само в сферата на услугите. Борисов обърна внимание, че много важно за инвеститорите е, че в България има 10-процентен плосък данък, икономически растеж, стабилно евро спрямо лева, огромен фискален резерв и най-нисък дълг в Европейския съюз. Той подчерта, че за още по-голяма сигурност България кандидатства за влизане в Еврозоната, за да се гарантират още повече инвестициите в страната ни.

Компанията „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, която е със сертификат за Инвеститор клас „А“ от Министерството на икономиката, започна строежа на новия си завод от групата Милтивак през септември 2016 г. Новата производствена база се простира на обща площ от 20 000 квадратни метра и включва модерно производство, складова и логистична база, шоурум, офиси и социална сграда. Тя е оборудвана със съвременно технологично оборудване и с модерни съоръжения, осигуряващи допълнителна естествена светлина за по-добър комфорт на служителите. В нея ще се произвеждат части и модули за опаковъчните машини на Мултивак.

С откриването на новата производствената база в България общият обем на производството на компанията ще бъде повишен, като прогнозният ръст през 2018 г. е около 10 на сто.

Вижте още

Плодове и зеленчуци българско производство впечатлиха Букурещ

leni

ИКЕА ще отвори още 8 магазина в Румъния

admin

Кешовите плащания първо ще бъдат ограничени до 5000 лева

ivan

Напишете коментар