Invest Build Media
Туризъм и Екология

Международен танцов фестивал събира над 400 участници в Кранево

Софтуерната фирма „Elders” отново в помощ на младите танцьори

За трета поредна година Кранево ще бъде домакин на големия финал на Международния танцов фестивал „Храмът на Кибела“. От 29 юни до 01 юли курортното градче ще посрещне над 400 участници от България, Румъния, Гърция, Русия и Беларус. На сцената в парка на  хотел „Ведрен“ ще се състезават 200 от най-добрите хореографии в 15 танцови стила, избрани от журито на квалификационния фестивал „Пловдив – древен и вечен“, който се проведе през април в града под тепетата.

Както на квалификациите, така и на финалите, фестивалът е възможен благодарение на организаторите от спортен клуб „Самодива“ и софтуерна фирма „Elders” – група млади пловдивчани с усет както към програмирането, така и към танца.

Преди началото на фестивала, на 28.06 ще се проведе допълнителна, втора квалификация, която да даде възможност на участниците, не успели да вземат участие в Пловдив, да се класират за финала.

На финалите в неделя победителите ще получат парични и специални награди, като трите най-добри изпълнения в категория соло, дуо/трио и групи и формации ще разделят общо 3000 лв.

Ще има награди и за най-малък участник, най-добър костюм и най-артистично изпълнение. Румънският член на журито – Михай Адриан ще връчи 12 специални награди, осигурени от самия него.

В рамките на фестивала, участниците ще могат да участват в два безплатни практически семинара с Желка Табакова – „Балет, палцова и скокова техника“ и с Венцислав Неделчев – „Изграждане на артистичен солов танц – етюд, чрез представяне на различни настроения от изпълнителя“

Фестивалът се организира от Спортен клуб „Самодива“, с подкрепата на “Elders”, хотел “Ведрен”, Хотел “Аквалайф” и туристическа агенция „Неда Травел“.

Журито е в състав:

1.Желка Табакова – балетмайстор, хореограф-режисьор, получила професионалната си подготовка в ГИТИС – Москва, ръководител на балетните трупи на Варненската опера, Държавен музикален театър – София и Оперно филхармонично дружество -Пловдив;

2.Дойна Стакулеску – вице шампион по художествена гимнастика от Олимпийски игри;

3.Михай Адриан – стрийт танцьор, инструктор и хореограф в стиловете класически балет, модерен, джаз, стил „Майкъл Джексън“;

4.Теодора Станева – хореограф-педагог, преподавател по съвременни танцови техники и класически екзерсис в Национална гимназия по хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” – гр. Варна;

5.Бойко Джорев – майстор на спорта по спортна гимнастика;

6.Венцислав Неделчев – хореограф, инструктор-фолколорист и създател на клуб по български хора „Нашенци“.

 

Вижте още

Сием Реап – портал към древни времена

leni

187 млн. по-малко пътници за европейските летища

leni

Ню Йорк Таймс пусна статия за бургаското черноморие

admin

Напишете коментар