Invest Build Media
Инвестиции

Разговорите с Македония и Сърбия сега достигат 12 лв. на минута

От юли 2019-а година цената за цялата територия на ЕС, Западните Балкани в разговорите ще бъде 0,70 евроцента за мегабайт. Това заяви пред Нова телевизия еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

„Вече е стартиран и процес на мониторинг заедно с европейските мобилни оператори за това догодина вече да има резултат и за гласовите обаждания и есемесите“, допълни тя.

Еврокомисарят призна, че в момента цените на обажданията към някои съседни държави като Сърбия и Македония все още продължават да варират и достигат между 7 и 12 лева на минута. „Има разлики от 700%-800% спрямо нормалните разговори, с които сме свикнали в ЕС“, каза тя.

Габриел коментира и предложението си за създаването на програмата „Цифрова Европа“: „Идентифицирали сме 5 области, в които няма държава-членка, която да може сама да се справи с предизвикателствата“.

„Искаме да инвестираме в цифровите умения на нашите граждани. Липсват ни в момента 350 хиляди IT-специалисти. Те ще бъдат 500 хиляди през 2020-а година. Спешно се нуждаем от хора с цифрови умения“, уточни тя.

Вижте още

32 камери ще бъдат инсталирани на обновения Женски пазар

ivan

Финансовият министър подписа със Световната банка за офис в София

ivan

Откриха център за споделени услуги на Световната банка в София

ivan

Напишете коментар