Invest Build Media
Инвестиции

Разговорите с Македония и Сърбия сега достигат 12 лв. на минута

От юли 2019-а година цената за цялата територия на ЕС, Западните Балкани в разговорите ще бъде 0,70 евроцента за мегабайт. Това заяви пред Нова телевизия еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

„Вече е стартиран и процес на мониторинг заедно с европейските мобилни оператори за това догодина вече да има резултат и за гласовите обаждания и есемесите“, допълни тя.

Еврокомисарят призна, че в момента цените на обажданията към някои съседни държави като Сърбия и Македония все още продължават да варират и достигат между 7 и 12 лева на минута. „Има разлики от 700%-800% спрямо нормалните разговори, с които сме свикнали в ЕС“, каза тя.

Габриел коментира и предложението си за създаването на програмата „Цифрова Европа“: „Идентифицирали сме 5 области, в които няма държава-членка, която да може сама да се справи с предизвикателствата“.

„Искаме да инвестираме в цифровите умения на нашите граждани. Липсват ни в момента 350 хиляди IT-специалисти. Те ще бъдат 500 хиляди през 2020-а година. Спешно се нуждаем от хора с цифрови умения“, уточни тя.

Related posts

Фирми и граждани ще внасят безплатно данъци по интернет

ivan

Борисов и Медведев обсъдиха задълбочаване на икономическите отношения

ivan

Мая Манолова се задействала по сигнала на бившите служители от Пикадили

ivan

Leave a Comment