Invest Build Media
Строителство

Стартира строителството на завод на Мерцедес бенц в България

„Новият високотехнологичен завод за светлини на „Мерцедес-Бенц“ е не само едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори.“ Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов па време на първата копка на завода на „Мерцедес-Бенц“ днес.

Той изтъкна, че инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици.  Заводът ще бъде изграден  върху площ от 23 000 кв. м. и се очаква да бъдат разкрити близо 400 работни места.

Министър Караниколов подчерта, че българското правителство има волята и е решено да работи за подобряване на условията за бизнес в България. „С днешното събитие доказваме, че вървим в правилна посока, а имено опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите, подобряване на достъпа до финансиране и  подобряване на бизнес средата“, каза още министърът.

В заключение министър Караниколов припомни, че Министерството на икономиката е реално ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на активно сътрудничество и подкрепа.

Вижте още

В Холандия ще полагат пластмасов път

admin

Възстановяват Западния парк в София за 10 млн. лева

ivan

Регионалният министър положи първа копка на нов корпус на УНСС

ivan

Напишете коментар