Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Япония плаща по 100 000 йени на заселниците на три острова

Ако ви е омръзнала България, или искате да се насладите на живота в някой по-екзотичен край на света, Япония може да се окаже вашето място. Страната на изгряващото слънце предлага по 100 000 йени на всеки чужденец, който реши да се засели на три от островите й, пише сайтът razkritia.com.

Офертата наистина е примамлива, тъй като властите в префектура Кагошима искат да увеличат населението на островите Такешима, Йоджима и Курошима. И за чужденците, които искат да се преместят там, се предлагат наистина уникални условия на живот.

Предложението включва еднократно финансиране за пътните разходи в размер на 107 000 йени. Три поредни години, новите жители ще получават помощ в размер на 85 000 йени за строежа на нови къщи, ако живеят сами и по 100 000, ако са с партньор.

Властите на островите в Япония плащат още по 20 000 йени за всяко дете. Също така, новите заселници получават и по едно теле, или парична помощ от 550 000 йени вместо него, в случай, че решат да не се занимават с отглеждане на животни. Осигурени са и помощи за всяко дете, което се роди на острова, като сумите започват от 20 000 йени, и по 10 000 за всяко следващо дете.

За да стимулират развитието на икономиката в района, властите осигуряват още финансова помощ за образованието на децата, както и помощ при започване на работа. Но местните обитатели трябва да изберат само сред вече определените опции—земеделие, отглеждане на едър рогат добитък, работа в горско стопанство или риболов.

Интересното е, че от префектурата са готови да поемат частично дори разходите за романтични срещи, само и само обитателите на острова да се задомят и да създадат семейства.

Властите максимално са намалили наемите на жилищата в района, като месечната сума е само 18 000 йени. Има само две условия, за да можете да се преместите там: Първо — да не сте на повече от 55 години и второ — островът не трябва да се възприема като курорт, а всеки обитател е задължен започне работа в една от предлаганите сфери на трудова заетост.

Има и поводи за притеснение. И трите острова се намират в силно вулканичен район, а точно в провинция Кюшу се намира вулканът Асо (1592 метра), който е най-активният в Япония.

Ако това малко неудобство не ви смущава, значи това място е идеално за вас. И още нещо — там живеят най-известните столетници в света и продължителността на живота на островите често е над 100 години.

japan-islands-02 japan-islands-03

Вижте още

Енергетиката ще е основен приоритет по време на българското европредседателство

ivan

Чуждите инвестиции в България надхвърлят 29 млрд. евро за последните десет години

ivan

Вече плащаме за паркиране в София и през мобилно приложение

ivan

Напишете коментар