Invest Build Media
Строителство

Кметът на София провери ремонта на централната Зона 4

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери графика и хода на работите по изпълнение на Зона 4 – карето около площад „Св. Ал. Невски“ в центъра на града. Кметът Фандъкова присъства на редовната работна оперативка на обекта заедно със зам.-кмета Евгени Крусев, ръководителя на проекта арх. Иво Пантелеев и представители на изпълнителя, строителния надзор, на дирекция „Зелена система“, експлоатационните дружества „Софийска вода“, „Топлофикация“, „ЧЕЗ Електроразпределение“ и Столичен инспекторат.

В момента в зоната се работи на три обекта: градините „Кристал“ и „Св. Климент Охридски“, както и ул. „Московска“. Ще бъдат обновени алеите, осветлението и озеленяването в градините, а на ул. „Московска“ започна ремонт на топлопровод. Предвижда се след ремонта на улицата да бъде освободен тротоарът от паркиране.

В двете градини към момента се изпълняват дейности, свързани с полагането на нови настилки. Поради обилните валежи през последните дни има забавяне от графика на работа на градина „Кристал“. Кметът Йорданка Фандъкова постави задача на изпълнителя да навакса със закъснението в графика на обекта. Тя подчерта, че е важно да се напредне като изключително стриктно се спазва технология и изискване за качество на работата.

В градина „Св. Кл. Охридски“ се извършва и подмяна на водопровод, подготвя се насипа за алеята към сградата на Националната художествена академия. На оперативката бе обсъдено и обезопасяването на дърветата по време на ремонта. Кметът Фандъкова подчерта, че опазването на дърветата е изключително важно. Предвижда се в градината „Кристал“ да бъдат засадени нови над 20 дървета.

Като част от Зона 4 се планира обновяване на тротоари, осветление и настилки по ул. „Оборище“ от бул. „Васил Левски“ до ул. „Раковски“, ул. „Париж“ от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Московска“, ул. „Дунав“ между ул. „Московска“ и площад „Александър Невски“, ул. „15-ти ноември“ между пл. „Народно събрание“ и БАН и ул. „11 август“. Планира се да бъде освободен от движение и автомобили подходът към централния вход на катедралата „Св. Александър Невски“, като участъкът от ул. „Оборище“ – между храма и ул. „Раковски“ – ще бъде затворен за движение.

Вижте още

Дубай строи с помощта на 3D принтери

admin

Отварят някои булеварди на София, други ще затворят за ремонт

ivan

78 заповеди за премахване на незаконно надстрояване издадени от ДНСК

admin

Напишете коментар